Ζελέ πορτοκαλιού με γρανίτα πορτοκαλιού

Ζελέ πορτοκαλιού με γρανίτα πορτοκαλιού και χυμό από πορτοκάλι αρωματισμένο με γλυκάνισο

Υλικά
  • Χυμός από 3 πορτοκάλια
  • 2 μικρά φύλλα ζελατίνη
  • 1-2 μεγάλες κουταλιές ζάχαρη
  • λίγο γλυκάνισο σε σκόνη

 

Εκτέλεση
  1. Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό με παγάκια.
  2. Σουρώνετε το χυμό από τα πορτοκάλια και τον αφήνετε να βράσει ώστε να γίνει λείος. Ρίχνετε λίγο γλυκάνισο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση. Αφού βράσουν, αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα 2 φύλλα ζελατίνης και ανακατεύετε.
  3. Στη συνέχεια βάζετε το μισό από το μείγμα σε ένα ποτήρι και το άλλο μισό σε ένα μπολ. Περιμένετε μέχρι το μίγμα σας να κρυώσει και βάζετε το μπολ στην κατάψυξη και το ποτήρι στο ψυγείο.
  4. Ανακατεύετε το μίγμα που είναι στην κατάψυξη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να γίνει γρανίτα.
  5. Όταν το ζελέ είναι έτοιμο ρίχνετε από πάνω τη γρανίτα και περιχύνετε λίγο από το χυμό πορτοκάλι.