Κανελόνια με Αβοκάντο

Κανελόνια με Αβοκάντο

Υλικά για τα κανελόνια
  • 2 φύλλα από λαζάνια
  • 3 αβοκάντο
  • 8 μαύρες ελιές (όχι ξυδάτες)
  • λιαστή ντομάτα
  • μισή πιπεριά φλωρίνης
Για τη σάλτσα
  • 1 φέτα bacon
  • χυμό από λεμόνι
  • λίγη τριμμένη πιπερόριζα
  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • μισό κρεμμύδι (μικρό κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό(για τη γέμιση)
Εκτέλεση
  1. Βράζετε τα φύλλα από λαζάνια. Τα παγώνετε και τα αλείφετε με λίγο λάδι.
  2. Κόβετε τα 2 αβοκάντο σε κυβάκια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές χωρίς το κουκούτσι, λίγο χυμό λεμόνι, λίγη γλυκόριζα και λίγο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο λάδι.
  3. Γεμίζετε τα λαζάνια και τα κάνετε κυλίνδρους, για να γίνουν κανελόνια.
  4. Για τη σάλτσα ρίχνετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε ένα αβοκάντο ψιλοκομμένο. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση.
  5. Στη συνέχεια το πολτοποιείτε σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον και το ρίχνετε τη σάλτσα.
  6. Ζεσταίνετε ελαφρά τα κανελόνια για 4-5 λεπτά στους 180 βαθμούς και τα σερβίρετε περιχύνοντας τη σάλτα.