Κοκτέιλ αβοκάντο και γρανίτα δυόσμου

Υλικά

Για το Cocktail

  • 40 gr πουρέ αβοκάντο
    30 ml χυμό πορτοκάλι
    10 ml σιρόπι τζίντζερ
    5 ml χυμός λάιμ
    2-3 φύλλα δυόσμου
    λίγο φρέσκο τσίλι
    πάγος

Για την παρασκευή γρανίτας δυόσμου

  • 100 gr ζάχαρη
    50 ml νερό
    15 gr φύλλα δυόσμου

Για τον αφρό γρανίτας

  • 20 γρ. φύλλα δυόσμου
  • νερό
Εκτέλεση
  1. Πολτοποιείτε το αβοκάντο μέχρι να γίνει πουρές και προσθέτετε λίγο πάγο.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την ζάχαρη. Μόλις βράσει, το κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου. Το σκεπάζετε για 15 λεπτά και στην συνέχεια το σουρώνετε. Το τοποθετείτε στην κατάψυξη και το αφήνετε για κάποιες ώρες, μέχρι να γίνει γρανίτα. Κάνετε την ίδια διαδικασία για το σιρόπι τζίντζερ, κόβοντας μερικές ροδέλες μέσα σε σιρόπι, χωρίς όμως να το βάλετε στην κατάψυξή σας.
  3. Βαζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Ζεματίζετε τα φύλλα δυόσμου στο νερό και στην συνέχεια τα παγώνετε σε κρύο νερό. Αφού τα πολτοποιήσετε με μπόλικο κρύο νερό, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας από το νερό που ζεματίσατε τα φύλλα σας. Ο αφρός δυόσμου είναι έτοιμος.
  4. Σ ένα σέικερ βάζετε τον πουρέ, το σιρόπι τζίντζερ, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, τα φύλλα δυόσμου και το τσίλι. Τα χτυπάτε με πάγο. Στη συνέχεια γεμίζετε το ποτήρι του κοκτέιλ σας με γρανίτα από δυόσμο και σουρώνετε το κοκτέιλ σας μέσα στο ποτήρι. Με μια ράβδο μπλέντερ, χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί αφρός και περιχύνετε από πάνω. Διακοσμείτε με λίγα φύλλα δυόσμου.