Λαβράκι με ριζότο αβοκάντου

Λαβράκι με ριζότο αβοκάντου

Λαβράκι με ριζότο αβοκάντου

Υλικά για 2 άτομα
  • 2 φιλέτα λαβράκι
  • 3 αβοκάντο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 150 gr ρύζι για ριζότο
  • 50 gr βούτυρο
  • μισό κρεμμύδι
  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • ζωμός κοτόπουλου
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • chips πατάτας με πάπρικα
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Λαβράκι με ριζότο αβοκάντου
Εκτέλεση
  1. Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και τοποθετείτε πάνω του λεπτές φέτες αβοκάντο. Το τυλίγετε σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.
  2. Κάνετε μια άγλυκη σαντιγί και την ανακατεύετε με ένα πολτοποιημένο αβοκάντο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο χυμό από λεμόνι.
  3. Ανακατεύετε τα 50 gr βούτυρο με ένα αβοκάντο και φτιάχνετε τα chips σας. Σοτάρετε το κρεμμύδι σας με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι για να σοταριστεί και σβήνετε με το κρασί σας. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό από κοτόπουλο. Πριν τελειώσει το ψήσιμο ρίχνετε το βούτυρο αβοκάντο, λίγη κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
  4. Τηγανίζετε το ψάρι σε ένα αντικολλητικό χαρτί και από τις δύο μεριές.
  5. Γεμίζετε τις πιπεριές με το ριζότο και κάνετε μικρά μιλφέιγ με τα τσιπς και τη μούς. Τέλος, σβήνετε το ψάρι με το χυμό από μισό λεμόνι.