Προφίλ

Η Συνεργατική Α.Ε.ιδρύθηκε το 1989, με έδρα τα Χανιά της Κρήτης και έχοντας ως κύριο στόχο την τυποποίηση και εμπορία εσπεριδοειδών, υπό την εμπορική επωνυμία «Creta Star».
Το 2000, ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που επένδυσε στο εμπόριο των αβοκάντο, δημιουργώντας έτσι αποκλειστική γραμμή συσκευασίας για τα αβοκάντο. Αργότερα το 2007, ξεκίνησε την παραγωγή βιολογικών φρούτων, σε όλα τα είδη των προϊόντων τα οποία ήδη παρήγαγε.

Παραγωγή

Συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 600 παραγωγούς καθώς και με τον οργανωμένο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Εσπεριδοειδών και Υποτροπικών Χανίων «O ΚΟΡΜΟΣ», που αριθμεί 250 μέλη και είναι πιστοποιημένος κατά τα πρότυπα AGRO 2-1 (με 45 μέλη) & AGRO 2-2, καθώς επίσης και κατά το πρότυπο GLOBAL G.A.P. GRASP. Η εταιρεία λειτουργεί βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων και με σεμινάρια διαρκούς εκπαίδευσης φροντίζει για την παραγωγή ασφαλέστερων προϊόντων.

Στόχοι

Κυριότερος στόχος της εταιρείας, είναι να παρέχει στους πελάτες της, ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές καθώς και να διευρύνει το φάσμα των εμπορικών προορισμών τους. Ταυτόχρονα γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη της καλλιέργειας του αβοκάντο στην Κρήτη, όπου οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, καθώς επίσης επεκτείνεται η καλλιέργεια ειδικών ποικιλιών στα εσπεριδοειδή.

Παροχές

Η Συνεργατική Α.Ε. εκτείνεται συνολικά σε 22.000 τμ., ενώ στεγάζεται σε εγκαταστάσεις 6.000 τμ., εκ των οποίων οι ψυκτικοί χώροι καλύπτουν τα 1.100 κυβικά μέτρα. Κατά την περίοδο της διακίνησης των προϊόντων της, απασχολεί περίπου 120 εργαζόμενους.