Cretan Mythos Avalin Organic Avocado Oil Συνεργατική Α.Ε.
  english | ελληνικά
 
  Συνεργατική Α.Ε. Συνεργάτες Προϊόντα Βιολογικά Προϊόντα Υγεία Συνταγές Νέα Επικοινωνία  
 

Λαβράκι με ριζότο Αβοκάντου

 

Υλικά για 2 άτομα

2 Φιλέτα από Λαβράκι
3 Αβοκάντο
2 Πιπεριές Φλωρίνης
150γρ. ρύζι για ριζότο
μισό κρεμμύδι
100γρ. κρέμα γάλακτος
ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
ζωμός κοτόπουλου
παρμεζάνα τριμμένη
chips πατάτας με πάπρικα
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι τοποθετούμε πάνω του λεπτές φέτες αβοκάντο, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Κάνετε μια άγλυκη σαντιγί και την ανακατεύετε με ένα πολτοποιημένο αβοκάντο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε τα 50γρ. βουτύρου με ένα αβοκάντο. φτιάχνετε τα chips σας. Σωτάρετε το κρεμμύδι σας με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και το σωτάρετε και έπειτα το σβήνετε με το  κρασί σας. Προσθέτετε λίγο λίγο το ζωμό πριν τελειώσει το ψήσιμο ρίχνετε το βούτυρο αβοκάντο, λίγη κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Τηγανίζετε το ψάρι πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και από τις δύο μεριές. Γεμίζετε τις πιπεριές με το ριζότο και κάνετε μικρά μιλφέιγ με τα τσιπς και τη μούς. Σβήνετε το ψάρι με το χυμό από μισό λεμόνι.