Cheese cake με αβοκάντο

Cheese cake με αβοκάντο

Cheese cake με αβοκάντο

Υλικά για 4 μικρά φορμάκια:

Για την βάση:

  • 1 μικρή συσκευασία digestive τον 180 gr
  • 90 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα του Cheese cake:

  • 100 gr αβοκάντο σε πουρέ
  • 80 gr ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 αυγό και 1 κρόκο αυγού
  • 1 gr ξύσμα από lime
  • 2 gr τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο:

  • 160 gr κρέμα γάλακτος
  • 20 gr σιρόπι (50 gr νερό, 20 gr ζάχαρη)
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • 1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Cheese cake με αβοκάντο
Εκτέλεση
  1. Σπάτε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ με τα χέρια σας και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Δημιουργείται μια μάζα την οποία στην συνέχεια την απλώνετε σε στρογγυλά φαρμάκια ή σε μια μεγαλύτερη φόρμα. Απλώνετε το μπισκότο και βάζετε τα φορμάκια στην κατάψυξη για μισή ώρα.
  2. Πολτοποιείτε 2-3 ώριμα αβοκάντο μέχρι να γίνουν πούρες σ ένα μπλέντερ. Ζυγίζετε 100 gr για την κρέμα σας.
  3. Δημιουργείτε ένα μπεν μαρί, με μια κατσαρόλα και μια μεταλλική μπασίνα. Εκεί ρίχνετε όλα σας τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήνετε την κρέμα σας στο μπεν μαρί για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει μια παχύρευστη μάζα. Όταν είναι αρκετά σφιχτή η κρέμα σας την κατεβάζετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Στη συνέχεια την απλώνετε πάνω από τα φορμάικα που είχατε βάλει στην κατάψυξη. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στην κατάψυξη και το αφήνετε περίπου για μια ώρα.
  5. Φτιαχνετε ένα σιρόπι. Βάζετε την κρέμα γάλακτος να βράσει μαζί με το σιρόπι και το τζιντζερ και μουλιάζετε σε καλά παγωμένο νερό το φύλλο της ζελατίνης σας. Όταν βράσει το μίγμα προσθέτετε το φύλλο ζελατίνης και ανακατεύετε. Το αφήνετε να κρυώσει καλά όχι πολύ όμως για να μην σας γίνει μια μάζα.
  6. Βγάζετε το γλυκό σας από την κατάψυξη, περιχύνετε το γλάσο σας και το αφήνετε για άλλα 30 λεπτά. Τέλος, το ξεφορμάρετε και το βάζετε στην συντήρηση για να αποψυχθεί για 15 λεπτά .Το γλυκό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.