Cretan Mythos Avalin Organic Avocado Oil Συνεργατική Α.Ε.
  english | ελληνικά
 
  Συνεργατική Α.Ε. Συνεργάτες Προϊόντα Βιολογικά Προϊόντα Υγεία Συνταγές Νέα Επικοινωνία  
Κανελόνια με Αβοκάντο
 

Κανελόνια με Αβοκάντο

 

Υλικά για τα κανελόνια

Κανελόνια με Αβοκάντο2 φύλλα από λαζάνια
3 αβοκάντο
8 μαύρες ελιές (όχι ξυδάτες)
λιαστή ντομάτα
μισή πιπεριά φλωρίνης

Για τη σάλτσα:

1 φέτα bacon
χυμό από λεμόνι
λίγη τριμμένη πιπερόριζα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
μισό κρεμμύδι (μικρό κατά προτίμηση)
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό(για τη γέμιση)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα φύλλα από λαζάνια. Τα παγώνουμε και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Κόβουμε τα 2 αβοκάντο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε ένα bowl. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές χωρίς το κουκούτσι, λίγο χυμό λεμόνι, λίγη γλυκόριζα και λίγο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι. Γεμίζουμε τα λαζάνια μας και τα κάνουμε κυλίνδρους να γίνουν κανελόνια. Για τη σάλτσα μας ρίχνουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε ένα αβοκάντο ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Το πολτοποιούμε σε ένα άλλο τηγάνι, σωτάρουμε το bacon ψιλοκομμένο και ρίχνουμε τη σάλτσα μας. Ζεσταίνουμε ελαφρά τα κανελόνια για 4-5 λεπτά στους 180 βαθμούς και τα σερβίρουμε περιχύνοντας τη σάλτα.