Millefeuille (μιλφέιγ) Πορτοκαλιού

Millefeuille (μιλφέιγ) Πορτοκαλιού

Υλικά για 2 άτομα
  • ζύμη σφολιάτας
  • ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • 100 gr γάλα
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 70 gr ζάχαρη κρυσταλλική
Γλάσο
  • 30 gr αλεύρι
  • 30 gr κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 πορτοκάλι
  • 100 gr σαντιγί άγλυκη
Εκτέλεση
  1. Ψήνετε τη σφολιάτα ανάμεσα σε 2 πλάκες, με δύο αντικολλητικά χαρτιά, στους 180 βαθμούς. Αφού είναι σχεδόν ψημένη αφαιρείτε τη μια πλάκα, πασπαλίζετε τη ζάχαρη άχνη και την ξαναβάζετε στο φούρνο για να καραμελώσει ελαφριά το φύλλο.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε την κρέμα, το γάλα, τη μισή ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουν βράση.
  3. Σε μια μπασίνα ανακατεύετε τους κρόκους, την άλλη μισή ζάχαρη, προσθέτετε το αλεύρι και στη συνέχεια την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη. Αφού έχουν πάρει βράση τα υγρά υλικά, τα ρίχνετε μέσα στη μπασίνα και ανακατεύετε ενεργητικά. Στη συνέχεια το τοποθετείτε ξανά το μείγμα σας στην φωτιά και ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.
  4. Την κρυώνετε στο μίξερ και πριν κρυώσει τελείως, ρίχνετε τα 2 φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό και τα έχετε στραγγίξει. Όταν κρυώσει η κρέμα, ανακατεύετε με την άγλυκη σαντιγί και τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο.
  5. Γαρνίρετε το μιλφέιγ και προσθέστε μερικά κομμάτια φρέσκου πορτοκαλιού. Κάνετε 3 στρώσεις και στο τέλος περιχύνετε με λίγο λιωμένο γλάσο.