Cretan Mythos Avalin Organic Avocado Oil Συνεργατική Α.Ε.
  english | ελληνικά
 
  Συνεργατική Α.Ε. Συνεργάτες Προϊόντα Βιολογικά Προϊόντα Υγεία Συνταγές Νέα Επικοινωνία  
 

Millefeuille (μιλφέιγ) Πορτοκαλιού

 

Υλικά για 2 άτομα

ζύμη σφολιάτας
ζάχαρη άχνη
3 κρόκους αυγών
100γρ κρέμα γάλακτος
100γρ γάλα
χυμό από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Γλάσο

30γρ. αλεύρι
30γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη
2 φύλλα ζελατίνας
1 πορτοκάλι
100γρ άγλυκη σαντιγί

Εκτέλεση:

Ψήνετε τη σφολιάτα ανάμεσα σε 2 πλάκες με δύο αντικολλητικά χαρτιά στους 180 βαθμούς. Αφού είναι σχεδόν ψημένη αφαιρείτε τη μια πλάκα και πασπαλίζετε ζάχαρη άχνη και το ξαναβάζετε στο φούρνο να καραμελώσει ελαφριά το φύλλο. Σε μια κατσαρόλα βάζετε την κρέμα, το γάλα και τη μισή ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουν βράση. Σε μια μπασίνα ανακατεύετε τους κρόκους, την άλλη μισή ζάχαρη, προσθέτετε το αλεύρι και στη συνέχεια την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη. Ρίχνετε μέσα στη μπασίνα αφού έχουν πάρει βράση τα υγρά υλικά και ανακατεύετε ενεργητικά. Στη συνέχεια το ξαναρίχνετε το μείγμα σας στην φωτιά και ανακατεύετε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει καλά η κρέμα. Την κρυώνετε στο μίξερ και πριν κρυώσει τελείως ρίχνετε τα 2 φύλλα ζελατίνας αφού τα έχετε μουλιάσει και στραγγίξει. Αφού κρυώσει η κρέμα, ανακατεύετε με την άγλυκη σαντιγί και το τοποθετείτε στο ψυγείο. Γαρνίρετε το μιλφέιγ και προσθέστε μερικά κομμάτια φρέσκου πορτοκαλιού. Κάντε  3 στρώσεις και στο τέλος περιχύστε με λίγο λιωμένο γλάσο.