Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, εξ αιτίας της αρωματικής του γεύσης, αλλά κυρίως για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών και συνηθίζουμε να το απολαμβάνουμε τόσο ολόκληρο όσο και σε χυμό. Είναι ο πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για τη θωράκιση του οργανισμού μας.
Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε το 100% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας σε βιταμίνη C. Εκτός από τη βιταμίνη C, είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, όπως σάκχαρα, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη Α, θειαμίνη, ριβοφλαμίνη και άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%), το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.
Πιο συγκεκριμένα:
Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, προσφέρει 2,4 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας αλλά και την προστασία κατά του έλκους.






